پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 151073
ظريف: نگارش متن توافق نهايي دشوار اما شدني است/ با نسبت دادن حرف هاي غلط به رهبري برخورد مي کنم
تاریخ انتشار : 1394/01/26 12:53:26
نمایش : 1297
وزير امور خارجه نگارش متن توافق نهايي را امري دشوار اما شدني توصيف کرد و با يادآوري مواضع رهبر معظم انقلاب در خصوص مذاکرات اظهار داشت: با نسبت دادن حرف هاي غلط به ايشان برخورد مي کنم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا، محمدجواد ظريف روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ايرنا در پاسخ به اين که تا چه اندازه نسبت به توافق نهايي خوشبين هستيد، گفت: پيش بيني بسيار دشوار است؛ من احساس مي کنم در صورتي که غربي ها بپذيرند که فشار و توافق با هم جمع نمي شود، فکر مي کنم رسيدن به توافق دشوار نيست.

وي افزود: غربي ها از بين روش تحريم که طي حدود 9 سال گذشته همين راه را انتخاب کردند و در نهايت نتايج آن را هم ديدند و يا روش تعامل، موافقت و توافق با ايران، يکي را انتخاب و دنبال کنند و اگر انتخاب صحيح را انجام دهند، رسيدن به توافق دشوار نخواهد بود.

رييس تيم مذاکره کننده هسته اي ايران تاکيد کرد: البته نگارش توافق نهايي کار بسيار سختي است بخصوص وقتي قرار است نگارش بين 6 کشور در يک سو و يک کشور در سوي ديگر باشد.

ظريف اضافه کرد: با توجه به اين که اختلاف ديدگاه هايي در درون اين 6 کشور وجود دارد، نگارش متن توافق نهايي کار بسيار دشواري است اما من اعتقاد دارم که با اراده سياسي اين کار شدني است.



** توقع داريم که همه منافع ملي را رعايت کنند

وي در ادامه اين گفت و گو درباره حضور اخيرش در جلسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس و نيز جلسه اي غيرعلني براي پاسخگويي به سووالات و ابهامات نمايندگان منتقد بيانيه سوئيس گفت: من همواره از انتقاد و بحث هاي سازنده استقبال مي کنم.

ظريف درباره حاشيه هاي به وجود آمده در اين نشست ها افزود: در جلسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به نمايندگان گفتم که رهبر معظم انقلاب در فرمايشات خود تاکيد کرده و به صراحت فرموده اند کساني که مي گويند من مخالف مذاکراتم، خلاف مي گويند.

رييس تيم مذاکره کننده هسته اي ايران تاکيد کرد: دليلي ندارد کسي که در جلسه اي حضور ندارد، راجع به آن ادعايي کند، بخصوص اين که اين ادعا درباره رهبرمعظم انقلاب باشد، زيرا نبايد از ايشان هزينه کرد.

ظريف اظهار داشت: حتي اگر حرف درستي و راستي هم گفته شود، نبايد از رهبر معظم انقلاب هزينه کرد چه برسد به اين که بدون اطلاع حرفي را بزنند که واقعيت ندارد؛ من به عنوان فردي که در آن جلسه بودم، وظيفه خودم دانستم که با نسبت دادن حرف هاي غلط به ايشان مقابله کنم.

وزير امور خارجه تصريح کرد: 'حرف هاي بسيار نادرستي از برخي دوستان نماينده در مجلس شنيدم و تحمل خوبي هم نسبت به آنها داشتم، اما آن بحث در کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي بخاطر اين که نسبت ناروايي به رهبرمعظم انقلاب داده شده بود و در حدي بود که خود ايشان هم در سخنراني علني تکذيب کردند و گفتند کساني که اين حرف ها را مي زنند خلاف مي گويند، من ضروري دانستم که با جديت با آن برخورد کنم'.

وي افزود: البته اين مسايل بدان معنا نيست که باب نقد يا گفت وگو بسته است و يا اين که از ارادت من به نمايندگان مجلس يا کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي کم شده است.

رييس دستگاه ديپلماسي کشورمان تصريح کرد: در همان جلسه هم نمايندگان مشاهده کردند که من تا پايان در جلسه کميسيون امنيت ملي نشستم و به سخنان آنها گوش کردم هرچند که فرصت نشد پاسخگوي همه سوالات آنها باشم.

ظريف ادامه داد: البته حضورم در کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ابتکار خودم بود يعني پيشنهاد کردم که سخنان نمايندگان را بشنوم و دو روز بعد در جلسه غيرعلني تلاش کردم به سوالاتي که در کميسيون مطرح شده بود، جواب دهم.

وزير امور خارجه که عملکرد وزارتخانه متبوعش در کانون توجه نمايندگان مجلس قرار دارد در ارزيابي خود از روابط دولت و مجلس اظهار داشت: فکر مي کنم بين دولت و مجلس تعامل خوبي وجود دارد، زيرا دولت يازدهم دولتي است که به مجلس احترام عملي مي گذارد يعني اين که به موقع لوايح خود را به مجلس تقديم مي کند و پس از تصويب قوانين، نظرات مجلس را اجرايي مي کند.

ظريف ارتباط دولت با مجلس و نيز نخبگان را بسيار نزديک توصيف کرد و گفت: خواهان گفت وگو با مجلس و نخبگان براي حفظ مصالح و منافع ملي هستيم و در کنار آن توقع داريم که همه، در گفت وگوها و انتقال آن به جامعه، منافع ملي را رعايت کنند.



** اطلاع رييس مجلس از تمامي جزييات مذاکرات

وزير امور خارجه با تاکيد بر اين که رييس مجلس شوراي اسلامي به عنوان رييس قوه مقننه در جريان روند مذاکرات هسته اي قرار دارد، گفت: تيم مذاکره کننده هسته اي روابط بسيار خوبي با رييس مجلس دارد.

ظريف خاطر نشان کرد: با توجه به سابقه فعاليت لاريجاني در سمت نمايندگي رهبر معظم انقلاب، دبيري شوراي عالي امنيت ملي و رياست اسبق تيم مذاکره کننده هسته اي، وي يکي از افراد صاحب نظر در موضوع مذاکرات هسته اي به شمار مي رود.

وي ادامه داد: رييس مجلس شوراي اسلامي از تمامي جزييات مذاکرات اطلاع دارد و تيم مذاکره کننده نيز از همفکري و راهنمايي هاي وي استفاده مي کند و قدردان حمايت هاي وي از مذاکره کنندگان است.



** نمي توان براي مبارزه چشم به غربي ها دوخت

از ظريف درباره سفر قريب الوقوع حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني رييس جمهوري به اندونزي براي شرکت در اجلاس سران کشورهاي عضو جنبش غير متعهدها سوال شد که وي گفت: اين جنبش از زمان اجلاس کشورهاي آسيايي و آفريقايي در باندوگ پايه گذاري شد واکنون رياست آن به عهده ايران است.

وزير امور خارجه با يادآوري اين که اجلاس جنبش غيرمتعهدها يکي از بزرگترين تجمع هاي سياسي جهان محسوب مي شود، تاکيد کرد: من بارها به اعضاي گروه 1+5 گفته ام که خود را نماينده جامعه بين المللي ندانيد زيرا ايران رياست جلسه اي را برعهده دارد که 120 کشور جهان در آن عضو هستند؛ لذا اگر درباره جامعه بين الملل صحبت مي کنيد، راجع به جاي ديگر حرف بزنيد، يعني ما درباره دو جامعه بين المللي متفاوت صحبت مي کنيم.

وي تصريح کرد: جنبش عدم تعهد مجموعه اي بسيار گسترده از کشورهايي است که امکان حضور و بروز قوي در صحنه بين المللي را دارد.

رييس دستگاه ديپلماسي کشورمان درعين حال با برشمردن موانعي که در مسير جنبش غيرمتعهدها قرار دارد، خاطر نشان کرد: منافع کوتاه مدت، متعدد و متکثر و بعضاً متضاد مانع از اين مي شود که کشورهاي عضو اين جنبش بتوانند روي موضوعات اصولي که در آن اشتراک نظر دارند، همکاري کنند که اين موضوع باعث نگراني است.

وي ادامه داد: اين دليل سبب شده تا جنبش غيرمتعهدها حتي نتواند در موضوعات مربوط به جهان سوم و کشورهاي در حال توسعه، نقشي در حد چند کشور محدود پيشرفته صنعتي يا اعضاي دائم شوراي امنيت ايفا کند.

ظريف افزود: هرچه تماس ها گسترده تر باشد و همفکري ها بيشتر شود، مي توان موضوعاتي را که کشورهاي در حال توسعه و غيرمتعهدها بيش از ديگران از آن رنج مي برند، حل کرد.

وي با اشاره به تداوم افراط گرايي در جهان و لزوم مقابله با آن ادامه داد: درست است که موضوع افراط گرايي جهاني شده و در اروپا نيز دامن آنها را آلوده کرده اما واقعيت اين است که بيشترين قرباني خود را از کشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها گرفته است.

ظريف، تشکيل گروه هاي افراطي بوکوحرام در نيجريه، الشباب در سومالي، داعش در عراق و سوريه و الجزاير و القاعده در يمن و افغانستان را نمونه اي از خشونت گرايي ارزيابي کرد که عملکرد آنها کشورهاي در حال توسعه آسيايي و آفريقايي را رنج مي دهد.

وزير امورخارجه تاکيد کرد: ما نياز داريم بيش از اين که چشم مان به کشورهاي غربي براي از بين بردن گروه هاي تروريستي باشد، راهکاري براي مبارزه آنها پيدا کنيم زيرا غربي ها منافع خود را پيگيري مي کنند و نگراني هاي ما را مدنظر ندارند.

وي تصريح کرد: حضور رييس جمهوري در يک مجمع عمومي با توجه به اين که ايران امروز سردمدار مبارزه با خشونت و افراط است و ايده رييس جمهوري براي مبارزه با افراط و خشونت در جهان که در مجمع عمومي سازمان ملل نيز مورد تاييد قرار گرفته است، مي تواند زمينه هاي مختلفي را براي هماهنگي و همکاري بين کشورهاي عدم تعهد بوجود آورد.

ظريف نشست اندونزي را فرصت بسيار مناسبي براي رفع اين دغدغه ها عنوان کرد و گفت: در اين برهه از زمان که ما در يمن شاهد جنگ، در عراق و سوريه نگران و در افغانستان و ساير نقاط دغدغه داريم، دکتر روحاني با شرکت در اين جلسه با سران ساير کشورهاي آسيايي و آفريقايي گفت وگو مي کند.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html